9 oktober 2022
13:00

Referat: Malmö United KF - AIF Barrikaden

Startelva: C-G – Morteza, Chanon, Milad, Stefan – Yousef, Mohammed Ali, Martin, Sergio Stoica (ny spelare) – Markus Ah (”gamle” Markus, till skillnad från den nye spelaren Markus Andersson som får bli Markus And), Alexander

Avbytare var Didrik som kom in som vänster yttermittfältare efter 25 min och spelade i den positionen tills han blev utbytt med knappa kvarten kvar samt Henke som spelade mittback hela andra halvlek.

Matchen fick en väldigt trevlig start för oss och inte minst för Martin som redan efter en dryg halvminut fick göra det 200:e mål i Barrikaden han så länge jagat. Det kom på nick på ett av Markus många fina inkast och var också lite symboliskt eftersom han gjort många nickmål under sina snart 30 år i föreningen – antagligen, ja ganska säkert, flest av alla spelare genom åren även om jag inte har någon statistik på det (precis som han har flest gjorda med magen, låret, ryggen…, det gäller att vara på plats på inlägg och fasta situationer, hur sedan bollen förpassas över mållinjen spelar ju ingen roll). Utan kraftig målvaktshjälp hade dock jubileumsmålet fått vänta ett tag till. Han hade till synes ett fast grepp om bollen och alla var på väg att påbörja hemjobbet när han på något märkligt sätt lyckades fumla in bollen. Nu blir nästa uppgift för Martin att jaga fatt en annan legendar i föreningen Daniel Sosa som gjort 202 (till de två första lär han inte nå, de har gjort 436 resp.320) men med tanke på hur lång tid det tagit att få in det där 200:e – såväl det 198:e som 199:e kom i en B-lagsmatch mot Lunds SK 27/4-2019) så lär nog det egna halvsekeljubiléet hinna före.

Se där lite Barrikaden- och Martinhistoria. För att återgå till matchen så såg den till att börja med ut att bli en enkel historia för oss. Vi dominerade stort och Alexander kunde i den 6:e min öka på till 2-0 efter en fin djupledspassning från Mohammed Ali. Efter cirka 10 minuter vaknade Malmö United plötsligt till liv och de kunde i den 11:e min reducera till 1-2 på nick på hörna. Det skulle dock bara dröja ytterligare 2 minuter innan Mohammed Ali efter att ha fått bollen av Yousef (?) gjorde ett par dragningar från ungefär straffområdeslinjen innan han la bollen till rätta och sköt ytterst välplacerat nere vid stolproten.

Därefter var det Malmö United som skapade de farliga chanserna ständigt anförda av 25:an Miguel Vilhena Coimbra da Silva som var den som gjorde nämnda nickmål och som låg bakom allt i deras anfallsspel – det kändes farligt precis varenda gång han hade bollen - men de hade också ytterligare två bra offensiva spelare varav en skulle göra både ett reducerings- och kvitteringsmål i 27:e resp. 30:e minuten. Synnerligen välförtjänt i det läget eftersom de bara några minuter innan hade haft två stolpskott varav ett i insidan och ett annat skott där C-G tvingades till en bra räddning. Sex mål på en halvtimme alltså och man började ju undra om det skulle sluta 7-7 eller 8-8 men nu skulle det dröja väldigt länge innan det kom något mer mål.

Malmö United fortsatte sedan att skapa och hade i 34:e min ett hårt skott från nära håll på ett inlägg från högerkanten av denna da Silva, som tagit sig ända ner till kortlinjen, men som gick ganska precis där C-G redan stod. Sista möjligheten i första halvleken hade Yousef som nästan ända inne i målgården gång på gång dribblade av en, två eller tre motståndare men aldrig kom till skott.

Andra halvlek blev inte alls den första lik. Deras 25:a fick ut ytterst lite när vi låg mycket tätare på honom och därmed fick de i princip inte till något eget spel alls. Bollen måste ha befunnit sig 80 % av tiden på deras planhalva men trots att de verkade tröttkörda, deras målvakt hade en svår sol i ögonen och vi hade 11 hörnor skulle det dröja länge, länge innan vi fick in ett segermål. Först skulle tre av våra spelare en meter från mållinjen samtliga missa bollen, Didrik ha en nick tätt över, Yousef ett stenhårt skott som målvakten räddade (väl?) och Mohammed Ali ett skott som såg ut att bli en kopia på hans första men där målvakten (eller någon annan?) tuschade ut den till hörna.

Men i den 86:e min blev det när det gäller hörnor 12:e gången gillt (medan de gjorde mål på sin enda) när Markus som vanligt slog den och Henke kom högst vid bortre stolpen och inte ville vara sämre än Martin utan nickade in segermålet 4-3.
Statistik: Hörnor: 12-1 Avslut på mål: 18-9 Avslut utanför: 8-3

Publiken bestod bara av något tiotal personer varav jag nästan inte kände någon och jag utgick från att alla var Malmö United-fans men det visade sig senare sakta men säkert att publiken nästan uteslutande bestod av sådana som höll på oss-:)